Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sanslöst, polisen i Hudiksvall! Hade det inte räckt med en tillsägelse?

1 500 kronor i böter för att ha skjutsat någon på cykel? Har poliskåren i Hudiksvall helt snöat in på bagateller? undrar Jeanette.

Nä, Nu måste jag få säga några väl valda ord till er två civilare som gav er på två pojkar förra lördagen. Dessa två var på väg hem från cruising i centrala Delsbo. Klockan var 02.30. De två befann sig på Avavägen, dryga kilometern från byn. Då blev de stoppade av två civilare i bil. Pojkarna hade en cykel och de skjutsade, som man dessvärre inte får göra. Men med cirka 100 meter kvar till den enes hus bad de om att få leda cykeln hem den sista biten.

Men hör och häpna! Detta slutade med 1 000 kronor i böter för den som skjutsade och 500 kronor för den som åkte! Jag blir uppriktigt förbannad! Här talar vi om vikten av tillit och respekt för polis i allmänhet. Sånt här skadar så otroligt mycket för er själva. Jag vill ju, att när situationen kräver det, skall barn och ungdomar känna förtroende och ta er hjälp. Vad tycker ni själva, poliskåren i Hudiksvall? Har vissa av er helt snöat in på bagateller? Måste man ta varje tillfälle att trycka till? Här hade det synnerligen räckt med en tillsägelse!

Är detta ens möjligt att få 1 500 i böter för att skjutsa någon på en cykel?

Jeanette

Fotnot: Redaktionen har lämnat polisen möjlighet att bemöta insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel