Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Så många goda krafter som hjälptes åt i Söderala – ett stort och innerligt tack till alla!

 
Storbrand i Söderala
Visa alla artiklar

Den 11 september började det brinna på Hammarvägen i Söderala. Det blev förstås en sorgens dag för många, men jag imponerades ändå över de otroligt professionella insatser som många aktörer bidrog med. Ett stort och varmt tack! skriver vd för Faxeholmen, Ann-Berit Botngård.

Fredag den 11 september blev en dag jag aldrig kommer att glömma. Jag fick ett meddelande tidigt på morgonen om att en av Faxeholmens fastigheter på Hammarvägen i Söderala brann och att läget var mycket allvarligt. På plats fick jag snabbt kontakt med räddningstjänst, polis, sjukvård och medarbetare från Faxeholmen som uppdaterade mig som vd om läget. Hela övervåningen på flerfamiljshuset stod i brand och alla hyresgäster var evakuerade.

Tragiskt nog visade det sig att en av de boende hade avlidit. Mina tankar går särskilt till kvinnans anhöriga och hennes nära och kära. Tänker också på och lider med övriga hyresgäster som på grund av branden blev av med sitt boende och alla sina tillhörigheter.

Det blev förstås en sorgens dag för många, men jag imponerades ändå över de otroligt professionella insatser som många aktörer bidrog med. Vill särskilt nämna räddningstjänst, polis, sjukvård, försäkringsbolag, Svenska kyrkan, Röda Korset, ett stort antal frivilliga och även chefer och medarbetare på Faxeholmen som på olika sätt bidrog under dagen och helgen. Vill också lyfta fram alla som öppnade sina hem och som erbjöd tak över huvudet till de drabbade i det akuta skedet. Ett stort och innerligt tack till var och en av er! Det värmde också att se alla som kom till församlingshemmet med kläder, hygienartiklar, mat m.m. och som under dagen var ett stöd för våra hyresgäster.

Nu påbörjas arbetet med att hitta nya boenden till de drabbade. Vi ringer runt till alla berörda och lyssnar av de behov de har, både på kort och lång sikt. Därefter försöker vi matcha behoven med de vakanta lägenheter som vi på Faxeholmen har. Om inte det räcker kommer vi förstås att söka andra lösningar för hyresgästerna och vi kommer göra allt som står i vår makt för att hjälpa alla drabbade.

Ann-Berit Botngård, vd Faxeholmen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel