Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Region Gävleborg – en sandlåda

Den totala avsaknaden av personalpolitik i Region Gävleborg ger personalbrist och katastrofala kostnader och försämrad tillgång till vård, skriver Jarl Karén.

Annons

Det tål att upprepas. Den politiska regionledningen misslyckas totalt med förvaltningen av medborgarnas med möda inarbetade och inbetalda skattepengar. Det fattas nära sexhundra miljoner i skattkistan. Politiska maktledningen sitter i sitt sandlådekontor i slutet rum, där ingen utifrån släpps in, och funderar över hur man kan göra några skrivbordsbesparingar som t.ex. med hanteringen av arbetskläder.

600 miljoner. Samma ledning har under flera valperioder från sin sandlåda utan verklighetskontakt utövat en katastrofal personalpolitik, som gör att det fattas personal och sjukvården är försatt i verklig knipa. Det är djupt olyckligt, att ett så stort högkvalificerat medborgarägt företag som Sjukvård Region Gävleborg inte styrs professionellt.

De styrande maktpolitikerna kan inte och förstår inte hur man sköter en sådan mycket speciell och komplicerad företagsinrättning. Kloka politiker i en sådan situation samarbetar med professionen och kan få en sjukvårdsrörelse att fungera. Gävleborgs maktfixerade självbelåtna politiker stänger in sig i ett sandlådekontor och i okunnig besserwisseranda styr man regionsjukvården Gävleborg mot ruinens brant.

Vad säger revisorerna? Medborgarna i Gävleborg valde och gav förtroende till 75 personer att ta ansvar för att alla i regionen skall få erforderlig sjukvård. Sjukdom är opolitisk. Sjukvård bör också vara opolitisk och grundad på vetenskap och beprövad erfarenhet och sunt förnuft. Vi gävleborgare bör kräva att alla 75 i totaldemokratisk anda låter klokhet och sunt förnuft enhälligt och i samklang med personalen styra in regionsjukvården på rätt spår.

I all företagsverksamhet krävs ett intimt samarbete mellan ledning och personal för att nå resultat. God personalpolitik. Det är den totala avsaknaden av personalpolitik i Region Gävleborg som ger personalbrist och katastrofala kostnader och försämrad tillgång till vård. 600 miljoner minus! Hur svårt kan det vara att förstå ?

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons