Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Regelverk i all ära – men det är inte förbjudet att tänka längre än näsan räcker!

 
Kraftig kritik mot Hedvigsfors bruk
Visa alla artiklar

Djurskydd i all ära, men när Länsstyrelsen i Gävleborg har tjänstemän som inte inser allvaret i saken utan gömmer sig bakom att man följt regelverk, då blir man förbannad, skriver Lisbeth Thyrén.  

Man behöver inte vara särskilt smart för att se och förfasas över den misär som råder bland djuren på Hedvigsfors bruk.

Djurskydd i all ära, men när Länsstyrelsen i Gävleborg har tjänstemän som inte inser allvaret i saken utan gömmer sig bakom att man följt regelverk, då blir man förbannad.  

Om man som tjänsteman gång på gång får indikationer på att något inte står rätt till måste man agera. Då måste man ifrågasätta det regelverk man har att arbeta utifrån och snabbt hitta en lösning på hur man ska kunna utföra sitt arbete som tillsynsmyndighet.

Vi är många som förfasar oss över hur detta har fått fortgå under så lång tid. Gården har genom åren fått 38 anmälningar på hur man sköter sina djur. När inget radikalt sker som förändrar djurens situation får vi vara tacksamma för att någon stuckit ut hakan och kontaktat Uppdrag Granskning som än en gång låter sanningen komma fram.

Länsstyrelsen i Gävleborg har verkligen gjort sig förtjänt av lokalbefolkningens förakt när man låter sådant här passera år efter år. Regelverk eller ej, som tjänsteman är det inte förbjudet att tänka längre än näsan räcker. Den som inte klarar det borde verkligen se sig om efter annat arbete.

Lisbeth Thyrén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel