Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Politiker, vi väntar på ert besked med försiktig optimism och skräckfyllda hjärtan

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Det ska bli skönt att få ett besked, men samtidigt känns det också som att vi hade velat ställa fler frågor om framtiden för skolorna i Hudiksvalls kommun, skriver föräldragruppen Susanne Wernersson, Maria Larsson, Johan Söderlund, Carola Forslund, Jenny Mangseth och Rebecca Carlsson.

Politiker! Nu ska ni fatta beslut om skolstrukturen i Hudiksvalls kommun:

Å ena sidan känns det som att detta kunde vänta lite till. Dialogen med er har ju inte ”hunnits” med. Vi hade många frågor som vi ville ställa i kommunfullmäktige och det var möten vi ville gå på – men som ställdes in på grund av Covid-19.

Å andra sidan känns det bra om det kommer ett besked, så att vi vet vad vi kan glädja oss åt/behöva kämpa mot, och att skolorna kan arbeta mot framtiden istället för att vänta på besked.

Vad ni än tänker presentera för oss inom några dagar, förväntar vi oss att ni har tagit med alla fakta och aspekter, eftersom det är många som påverkas av detta besked. Barnen, först av allt, och deras familjer, barnkonventionen, byarna, landsbygden, kommunen, lärarna, miljön, arbetsgivarna, ekonomin och mycket, mycket mer.

Vi föräldrar och elever väntar med försiktig optimism och skräckfyllda hjärtan på vad beskedet kommer att innebära för var och en av oss och för vår framtid.

Föräldragruppen: Susanne Wernersson, Maria Larsson, Johan Söderlund, Carola Forslund, Jenny Mangseth, Rebecca Carlssson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel