Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker, tänk efter före!

Ska ”Framtidens Skola” bli ännu ett Brotorg eller Kulturkvarter?

Ekonomin är trängd, och risken att man handlar irrationellt är påtaglig. Man tittar inte på vad man gör, utan bara att man gör något. Visar att man minsann är handlingskraftig och har viljan att förändra. På så vis kan man ju köpa sig lite tid. Man behöver inte redovisa en förbättring genast, utan kan skylla på att en omstrukturering måste få ta tid.

Men sedan då? När den tiden gått? Då våra barn får långa dagar, i otrygga miljöer, för det är aldrig tryggt att resa så långt hemifrån i så ung ålder, mobbningen är högst i årskurs 7–9 enligt SKL:s hemsida, mobbning leder till skolk, utanförskap. Denna resa ska de göra varje skoldag, efter en av Sveriges farligaste vägar. När man då upptäcker att det blev ingen besparing, efter alla ombyggnationer, resekostnader, omorganisationer, planeringskostnader, konsulter etcetera etcetera, vad ska man göra då? När skadan redan är skedd? Det är lätt att vara efterklok. Men i det här fallet, är det även lätt att vara efterklok, före.

Man pratar om budget i det oändliga, och vi har förstått att grundskolans budget är i balans, till skillnad från gymnasiets. Man måste täppa igen det hål som läcker. If it ain’t broke, don’t fix it!

Så, politiker, tänk efter nu. Låt oss behålla våra 7–9 skolor i Arbrå och Kilafors, våra samhällen utgör en stor del av Bollnäs kommun. Om ni nu har denna dröm om Campus Gärdet, för all del, då har ni ju ett antal skolor i Bollnäs centrum att pyssla med.

Gia Whitehead, Arbrå

Nina Pettersson, Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel