Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker kom till oss på Nytorp

Nytorp är en sista chans för många. Jag var en av många som desperat sökte efter en plats att höra hemma på – en plats där jag kunde bli accepterad för den jag är och vad jag tror på, utan att bli kritiserad och kränkt.

När jag sökte till Nytorp i våras så gjorde jag det med förhoppning om att skolan skulle få finnas kvar, friskola eller inte. Men i stället blir vi serverade lögn efter lögn om vad som ska hända – och politikerna vågar inte berätta för oss elever öga mot öga vad som händer, utan ger oss hela tiden andrahandsinformation genom media.

Att ta ett beslut i smyg bakom våra ryggar om att lägga ner köket från och med årsskiftet för att spara pengar är helt absurt. Varje elev har rätt till en lugn och näringsrik lunch varje dag, men i stället kommer vi få skynda oss in och duscha/byta om för att sedan gå i 20 minuter och kasta i oss mat och sedan samma visa igen innan vi fortsätter med vårt arbete.

Jag vet inte om kommunen har i åtanke att vi faktiskt utför kroppsarbete om dagarna och inte bara sitter i en skolbänk och låter klockan ticka.

Jag har en utmaning till er politiker. Kom till oss en dag, var med på våra lektioner för att sedan skynda er ner för att duscha och äta mat och sedan komma tillbaka på en timme. Ni är mer än välkomna till oss så att ni får se hur verkligheten faktiskt ser ut.

Amanda

stolt Nytorpare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel