Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Politik är att ta ansvar!

Det är viktigt att politiker tar sitt ansvar, därför är det bra att kommunstyrelsens ordförande avgår när han nu åtalas för mutbrott. Det menar ett antal moderatpolitiker i sin insändare och öppnar samtidigt för att hjälpa till och ta politiskt ansvar i en tuff situation.

Lokalpolitikerns uppgift är inte lätt. Det politiska ansvaret som följer med uppgiften uppfattar folk olika. Det kan leda till mycket tyckande. Vi står ofta inte högt i kurs och vi får ofta skäll. Därför är det mycket viktigt att vi lokalpolitiker står upp för det som vi anser vara rätt och att vi alltid tar vårt ansvar.

Trots att uppgiften stundtals kan vara svår är vi en hel del som har blivit lokalpolitiker. Vi brinner för vår bygd. För lokalsamhället. Vi sätter oss in i frågor och arbetar för ett bättre samhälle. En bättre framtid. Samhällen som vår kommun bygger till en del på lokala engagerade politiker som älskar sina uppdrag.

Det finns sedan gränser. En sådan är att vi måste säga ifrån när någon av oss gjort fel. Det är därför bra att ordföranden i kommunstyrelsen, som två gånger vägrats ansvarsfrihet och nu åtalas för tagande av muta, har sagt att han avgår. Det är bra för förtroendet för alla politiker och i slutändan bra för demokratin. Vi känner samtidigt för den avgående politikern som människa och kan leva oss in vad det här innebär på det personliga planet.

Nu vilar ett stort ansvar på socialdemokratin i vår kommun att hantera den uppkomna situation som i skrivande stund är något otydlig. Kommunen behöver ledas politiskt. Varje dygn. Vi är bland annat uppe i en pandemi. Det finns många viktiga ärenden som måste behandlas. Ett exempel är att kommunen tappar invånare. Den trenden måste vändas genom fler jobb, fler bostäder, hög kvalitet i skola och omsorg.

Vi finns här och vi är beredda att göra vad som ankommer på oss för att ta kommunen igenom den nu uppkomna situation med att kommunstyrelsens ordförande avgår och ska ersättas. Vi finns här och är beredda till samtal om politiska ärenden och frågor. Beredda att hjälpa till och att ta vårt ansvar. Vi älskar våra uppdrag och vår kommun. Vår bygd. Det är därför som vi tagit på oss uppgiften som politiker.

Kennet Hedman, Lars Molin, Pernilla Färlin, Helena Brink, Jonas Wallgren Nordlander, Johan Myrberg, Malin Berg, Maria Molin, Thomas Evensson. Moderaterna i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel