Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Poliser med attityd mot epa-buren ungdom – dags för förändring

Det är dags för en attitydförändring från polisen, skriver signaturen Mor till epa-buren ungdom.

Det här är vad som hände epa-buren ungdom en helg. Och har hänt andra många gånger förut. Denna gången mitt barn. Och tyvärr slutar det väl inte bara för att jag skriver denna insändare heller.

Ponera att du själv ska till exempel till IKEA med din kompis. Ni kommer inte från samma håll därför parkerar du din bil vid tex McDonalds i Hudiksvall. Hon hämtar upp dig och ni åker i frid och fröjd för att umgås en stund.

Då du kommer hem visar det sig att det varit någon form av happening där vid Donken. Din bil står där precis som du lämnade den. Men på väg mot din bil dyker en av dina manliga kollegor upp och säger snällt till dig: "Är det här din bil?" Varpå du svarar "ja". "Vad bra", säger han. "Då kan du flytta den". Varpå du ser att de som varit på detta happening ställt rätt mycket glasflaskor kring din bil och under den. Kör du bara över dem och riskerar köra sönder däck och dessutom se till att det blir splitter fulla backen? Nej du städar undan så du på ett säkert sätt kan ta din bil därifrån.

Men nä, det ges inte tid till detta. För då dyker en polis upp och skriker allt vad den orkar "Du har exakt 25 sekunder på dig att ta bort den härifrån annars beslagtar jag din bil".

Alltså helt ärligt? Vad är det för fasoner?? Är det här den polis som ungdomar och vi andra ska känna att vi kan vända oss till då vi sitter i skiten? Då vi behöver hjälp? Är det den här polisen vi föräldrar ska kunna säga att barnen och vi själva är trygga med? Nån som hoppar på oss och ger oss 25 sekunder att:

1. Städa efter andra.

2. Ens få upp bilnyckeln och sedan också kunna ta sig därifrån?

Jag tycker det är hemskt som förälder att gång på gång höra hur ni uppför er. I detta fallet mot en helt utom vetande epa-buren ungdom. Rikta saker rätt är ett tips.

Beslagta den? Varför gapar man om det så fort det är nåt? Det gjordes även dagen innan fast till en annan. Den här är fullt laglig och ni skulle bara jobba helt i onödan om ni tog den. Det känns mer som ett maktmissbruk. Inget man borde syssla med. Jag tror det är dags för en attitydsändring för jag personligen vill då kunna behålla min respekt gentemot en instans som polisen.

Mor till epa-buren ungdom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel