Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Plockepinn på Galgberget

Jag har läst om uppståndelsen på Galgberget. Jag förstår mig inte mycket på skogsbruk eller nyckelbiotoper utan är bara en vanlig människa som älskar att vistas i naturen. Jag har rört mig mycket i skogarna runt och på Galgberget men eftersom jag inte kan så mycket om nyckelbiotoper är det inte förrän nu, när jag läst om det i tidningen som jag förstår att det finns sådana på Galgberget. Vad jag däremot vet är att på en ganska stor del av den nu röjda skogen legat stora brötar med träd likt jättestora plockepinn och jag tänker att det är tur att ingen fått ett träd över sig. Över stigen nedför berget, väster om den före detta hoppbacken ligger också ett stort antal träd. Kanske finns det nyckelbiotoper även där men jag tycker ingen skall se efter ifall ännu ett träd skulle falla.

När jag för några år sedan gick i skogen nära Björkberg hade en stor tall börjat tippa och stod och lutade sig på några andra, mindre träd. Med tanke på att barnen i området leker i skogen såg det minst sagt riskabelt ut med denna tall som hängde på tre kvart, men som tur är ser kommunens skogvaktare till att sådana faror tas bort. Risken att någon skulle få ett ruttet träd över sig är kanske liten men inte helt obefintlig. Berget finns ju redan där så jag bara undrar – vem ska vi hänga om det ändå skulle inträffa?

Skogsflanören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel