Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Pendlarparkering i Medskog – hur svårt kan det vara?

Behovet finns och det borde vara enkelt att asfaltera en yta för pendlarparkering i Medskog – men inget händer , skriver signaturen "Pendlare" och får svar direkt av X-trafik.

Jag pendlar dagligen från Iggesund till Ljusdal. I dagsläget måste jag åka till Forsa och ta bussen därifrån eftersom det inte finns någon pendlarparkering i Medskog, som skulle vara en ypperlig plats att stiga på bussen.

Har varit i kontakt med både kommun och X-trafik för länge sedan. De hade inte tänkt på att det behövdes parkering för pendlare när de byggde (?) men de skulle absolut ta upp det till diskussion. Inget händer.

Det finns några platser som visserligen inte är markerade som parkering mittemot biltvätten, men de är oftast fulla. Det har ökat senaste tiden och det fungerar inte att åka och leta parkering på morgnarna. Några ställer sig bredvid i grus och gräs, men hur blir det i vinter?

Det rimmar illa med att man ska åka kollektivt och att ställa sig på parkeringen vid affärerna är inget alternativ – antagligen inte ens tillåtet.

Vilka planer finns för pendlarparkering vid Medskog? Behovet finns och problem kommer det att bli i vinter! Det borde inte vara svårt att asfaltera en större yta och markera som pendlarparkering.

Pendlare

X-trafik svarar:

Det är Trafikverket som bygger pendlarparkeringar och under 2019 har de inga planer på att bygga någon sådan vid Medskog. X-trafik har lämnat ett önskemål till Trafikverket om att de ska bygga en pendlarparkering på platsen och vi hoppas att de inom en snar framtid kan få med en sådan i sin investeringsplan. Tillsvidare finns det, precis som du skriver, gott om parkeringar vid handelsområdet som är fria att använda hela dagarna.

Johnny Olofsson, strateg X-trafik

Trafikverket svarar:

Trafikverket har förståelse för önskemålet. De senaste åren har Trafikverket på uppdrag av Region Gävleborg byggt ett smärre antal pendlarparkeringar längs de statliga vägarna i länet. Avsikten har varit att förbättra villkoren för att resa kollektivt på landsbygden längs prioriterade pendlarstråk. Men det är också möjligt för kommuner eller enskilda fastighetsägare att göra det där det behövs, till exempel vid externa handelsområden. Om ytterligare pendlarparkeringar kan bli aktuella i framtiden i Medskog samt på vems anläggning dessa i så fall ska uppföras finns i nuläget inget bestämt.

Henrik Schelin, åtgärdsbeställare, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel