Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Parkerna sköts inte – besudlar det fina som händer i Ljusdal

Vart är alla sommararbetare från skolorna som brukar finnas?, frågar sig insändarsignaturen Ljusdaling som inte gillar hur gatumiljön har utvecklats i Ljusdal. Ljusdals kommun svarar direkt.

Annons

De centralaste parkerna är igenväxta med ogräs. Ogräset är högre en växtligheten. Det är bara att titta framför Statt, Gamla Stan och postplan.

Fjolårets löv ligger kvar under bänkarna vi ska sitta och beundra.

Fontänen slemmar igen.

Fimpar och annat skräp ligger utspridda. Riktigt tråkigt att titta på.

Vart är alla sommararbetare från skolorna som brukar finnas?

Ljusdaling

SVAR DIREKT: Hej Ljusdaling!

Det korta svaret är att vi har väldigt lite personal vilket grundar sig i en snäv budget. Vi har två säsongsanställda varav den ena vattnar och sköter våra sommarblommor och den andra arbetar med ogräs så mycket hon hinner.

Vi har gjort en del arbeten i parkerna som handlar om att göra om från grunden eftersom mycket av det som finns i våra grönytor är eftersatt och då måste vi ta tid från bland annat ogräsrensning.

Arbetsmarknadsenheten sköter våra gräsytor och städning av skräp men de har just nu många semesterlediga. Det finns sex sommarungdomar i år som jobbar hos Arbetsmarknadsenheten.

Kanske vi kan få ihop ett gäng till nästa år som vill rensa ogräs.

Med vänliga hälsningar

Anneli Westerlund

Gata/Park

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel