Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Östernäs gamla ägare borde bekostat sanering

Fördela de kommunala skattemedlen rättvisare – låt inte bara pengar gå till projekt i Järvsö, Färila och Ljusdal. Det tycker insändarskribenten Erik Friberg och anger saneringen av Östernäs-området som exempel på pengar som kunde använts på bättre sätt.

Man kan ju tycka att det är dom som en gång i tiden hade verksamhet på Östernäs som ska bekosta saneringen av marken och ta reda på skiten efter sig. Men inte ens där var våra politiker med, och nu har väl tåget gått för länge sedan!

Dom där miljonerna som kommunen lånat upp för att ta reda på efter andra har nog så väl behövts på andra ställen, som till exempel inom omsorgen eller skolan i Los. Men pengarna har väl hellre gått till nya projekt inom Järvsö, Färila och Ljusdal!

Om till exempel skidliften vid Furuberget i Los går sönder, den är väl från 70-talet, så lär det väl inte bli någon ny. Kommunen har fått till det så att olika kommundelar ställs mot varandra. Jag vill ha en ledning som ser helheten och inte bara satsar på dom tre centralorterna medan resten utarmas.

Och sedan så ska inte kommunen gå in som delägare och bank åt diverse turistprojekt i till exempel Järvsö för skattepengar. Pengarna ska gå till skola, vård och omsorg. Och om nu kommunen vill satsa pengar i till exempel turism så ska pengarna fördelas lika i hela kommunen.

Det är skrämmande hur våra pengar hanteras, vi är bara i augusti än och börsen hos kommunen är tom och inte blir det väl bättre nästa år!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel