Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Öppet landskap i Mellanfjärden – bra gjort hamnföreningen!

Rensade ytor mot havet ger ett vårdat och attraktivt intryck för oss åretruntboende, sommarboende och besökande turister. Visa Mellanfjärden som det levande samhälle det är! tycker Thord W.

Läser i HT fredag 15 maj förstasidesnyheten gälĺande slyröjning för att öppna upp strandlinjen och utsikten i Mellanfjärden. Några personer ondgör sig över detta lovvärda initiativ från hamnföreningen och privata.

Röjningen möjliggör att boende och turister får en direktkontakt med havet utan skymmande lövsly och busk. De områden som nu röjs och snyggas till hölls tidigare i huvudsak öppet på ett naturligt sätt av de stora antalet yrkesfiskare som i gistvallarna hängde upp sina strömmingsskötar (nät).

Personligen tycker jag att det behöver röjas och gallras ytterligare på några ställen. Rensade ytor mot havet ger ett vårdat och attraktivt intryck för oss åretruntboende, sommarboende och besökande turister. När du till exempel kommer ner till Mellanfjärden i bil, vilket kraftfullt intryck du får när du ser havet och horisonten i olika skepnader, spegelblankt, stormigt eller där emellan.

Vi bör (skall) lova oss själva, vi som verkar och bor i Mellanfjärden, att fortsätta öppna upp som nu gjorts och minst bibehålla nuvarande sly- och buskfria ytor. Visa Mellanfjärden som det levande samhälle det är.

Bra gjort hamnföreningen och privata som medverkat i detta nödvändiga arbete.

Thord W

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel