Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Omotiverad rädsla för varg

Signaturen Vargens vän tycker att rädslan för vargen är obefogad.

Det pågår ett drev mot vargar i denna tidning. Man kunde tro vi är på 1800 talet, men vi har år 2021. Vargar är ingen fara för människor. Det är flera hundra år sedan som någon vild varg dödade en människa i Sverige. Att vargen tar rådjur och älg är helt normalt.

Att vargen går över skidspår och går nära knuten är också normalt. Men det är någon som inte har tänk till, som ropar skyddsjakt så fort en varg syns.

Vi borde vara stolta över att detta fina djur. Givet ska den respekteras som alla andra vilda djur. Men rödluvan är och förblir en saga. Skräm inte barn med vargen. Lösa hundar kan vara farligare.

Sluta hata vargen och sluta hota oss som värnar rovdjur. Hoppas jag snart får möta några vargar nära. Jag vet ju att de springer när de ser mig eller känner min lukt.

Jag vet unga vargar kan vara nyfikna. Men de utgör inget hot mot någon människa. Räknar man sannolikheten för att bli dödad av varg så är chansen större att vinna 7 rätt på Lotto 5 gånger i rad.

Vargens vän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel