Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Om vi vill att Bollnäs ska förbli en idyll så får vi inte blunda för drogerna

Ungas attityd och bruk av narkotika i lilla Bollnäs håller på att förändras. Nu behöver skolan jobba med de värderingar som ligger till grund för spridning av droger. Föräldrar måste prata med sina barn och politikerna ta aktiv ställning, skriver signaturen Sätt stopp nu!

Annons

Blundar vi för vi tror det ska försvinna? Tyvärr växer det sig starkare ju mer vi blundar. Vad menar jag? Jo våra ungas attityd och bruk av narkotika, just här i lilla Bollnäs. Det är både ett storstadsproblem och ett småstadsproblem.

– Att röka på är så vanligt och det är ju farligare med alkohol, säger en 16-åring, självsäkert och utan att ens blinka. Vad säger vuxenvärlden?

Det som tidigare var onormalt och ansågs förbjudet och farligt är nu normaliserat. Hur har det gått till? Jo, vuxenvärlden i form av föräldrar, skola, politiker, föreningsliv mm har stoppat huvudet i sanden och vill att Bollnäs ska vara den idyll den egentligen är, men under ytan pyr det. Drogförsäljningen och bruket har ökat.

Polisen kan inte jobba själva, det är allas vårt ansvar. Prata med varandra, med era barn och stärk rollen som förälder. Alla politiker måste ta aktiv ställning. Skolan måste jobba med de värderingar som ligger till grund för spridning av drogerna. All forskning visar med tydlighet att lärande och trygghet hänger ihop.

Försäljningen av droger innebär intäkter till kriminaliserande gäng. Gängen konkurrerar om drogmarknaden och våldet eskalerar. Det sker på andra ställen i Sverige och vem kan lova att det inte kommer till Bollnäs?

Sätt stopp nu!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel