Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Okänsligt hanterande av Hybo skola

Artikel 48 av 50
Skolutredningen i Ljusdals kommun
Visa alla artiklar

Skolterminen är inte slut ännu och många frågor återstår, och ändå börjar man redan prata om hämtning av saker som sålts. Den här sista tiden på skolan är viktig för barnen, skriver signaturen Besviken. Ljusdals kommun skriver svar direkt.

Hur tänker ni på Ljusdal kommun? Skolterminen har inte slutat ännu, och nu när den slutar slås Hybo skola igen efter mer än 100 års skolgång. Rektorn har nu beställt hämtning av saker som sålts och det ska komma att göras under skoltid. Hur tänker man? Barnen får inget bra slut på terminen, utan det ska börja tömmas och störas under lektionen. Denna tid för barnen är viktig.

Skolskjuts ska anmälas 31 maj, men ingen har fått klart var eleverna ska gå? Förskolepersonal tycks inte veta att barn från Hybo ska komma till dem i Ämbarbo . I dessa covid-19 tider, är det vettigt att stänga en skola som gått med vinst?

Jag är så besviken. Det kommer att bli svårt att locka och behålla våra ungdomar i vår kommun så som det ser ut och så som alla människor, ung och gammal i äldreomsorgen behandlas. Skäms!

Tack för ordet.

Besviken

SVAR DIREKT: Hej och tack för ditt engagemang.

Rektorerna Bodil Grahn och Janeth Dolk är ansvariga för Emiliaskolan Hybo och Emiliaförskolan Hybo. De har i uppdrag att se till att skolans och förskolans samordning med andra skolor i Ljusdals kommun sköts på bästa sätt.

Alla barn och elever har blivit erbjudna placering på annan kommunal skola eller förskola, men några vårdnadshavare har valt annat alternativ än det erbjudna. Både flytt och mottagande av barn och elever förbereds av förskole- och skolpersonalen. Rektorerna kommer att se till att barnen och eleverna får ett så bra avslut som möjligt.

Inga möbler eller saker som finns idag på skolan eller förskolan är sålda. Under våren har en planering gjorts tillsammans med förskolans och skolans personal för att alla inventarier ska kunna tillvaratas. Flytten av möbler och saker till andra skolor och förskolor inom kommunen kommer inte att ske under skoltid.

När det gäller det ekonomiska utfallet redovisar Emiliaskolan Hybo ett stort underskott medan Emiliaförskolan Hybo visar ett litet överskott per 30 april 2020.

Vänliga hälsningar

Stina Michelson, nämndsordförande, Carina Bryngelsson, förvaltningschef, Bodil Grahn, rektor Janeth Dolk, rektor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel