Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ockerfasoner av Ljusdal Vatten AB

Prishöjningarna som Ljusdal Vatten AB gjort för avsloppsvatten upprör insändarskribenten Jan Hedman.

Man undrar över hur stora prishöjningar Ljusdal Vatten tillåter sig? I Juni 2020 kostade avloppsvattnet 1192 kronor och nu i september, 92 dagar senare, 1797 kronor. En höjning med 605 kronor.

Här i Erikslund efter Bjuråkersvägen finns inget dagvatten, utan det är Sjöboån som tar hand om dagvattnet för vidare transport till Horneån och slutligen Ljusnan, så där lägger ni inte en krona. Likväl beräknar ni efter hur många kvadrat tomten är på och sedan fakturerar ni kunderna, trots att det inte finns dagvattenledningar eller brunnar här.

Det beräknas drygt 7000 kronor i årskostnad, det är så man häpnar. När vi flyttade hit år 2000 kostade samma tjänst 640 kronor tre gånger per år. Nu håvar ni in den summan på 92 dagar.

Jan Hedman

SVAR DIREKT: Vi kan tyvärr inte besvara enskilda kundärenden via insändare utan hänvisar dessa till vår kundservice. Det vi generellt kan säga om detta ärende är att vi under våren genomförde ett byte av affärssystem vilket ledde till att vi till exempel fakturerade VA-avgiften varannan månad för att sedan i september återgå till kvartalsfakturering igen. Denna information finns bland annat att läsa på våra fakturor som skickats ut.

Vi ber dig att ta kontakt med vår kundservice för att få dina avgifter och fakturor bättre förklarade.

Kristian Svensson, kommunikatör Ljusdal Energi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel