Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nytt beslut krävs när det gäller vägbytet

Det enda vi vet är att förutsättningarna har ändrats. Det är inte heller rimligt att företagare, handlare, fastighetsägare och invånare ska gå och vänta på att något ska ske om 10 år, skriver Kennet Hedman (M) om kommunfullmäktiges beslut rörande flytten av riksväg 84 i Ljusdal.

Annons

Ljusdals kommun kan inte leva med beslutet om att kommunen ställer sig positiv till ett byte av vägansvar, när vägbytet skjuts 10 år fram i tiden.

Läs mer om flytten av riksväg 84: Ja till flytt av riksväg – återremiss avslogs

Först om 10 år kanske det finns pengar till att genomföra ett vägbyte. Hur ser köpingen och centrum ut om 10 år? Ingen vet.

Det enda vi vet är att förutsättningarna har ändrats. Det är inte heller rimligt att företagare, handlare, fastighetsägare och invånare ska gå och vänta på att något ska ske om 10 år. Kommunens beslut lägger en blöt filt över utvecklingen. Låt oss ta bort den filten.

Moderaterna kommer att arbeta för att kommunen tar ett nytt beslut i vägfrågan som innebär att kommunen ska ta ställning, när det finns pengar om 10 år utifrån de förutsättningar som då föreligger.

Nuvarande beslut som kommunfullmäktige tog om att kommunen ställer sig positiv till vägbyte ska rivas upp.

Genom att riva upp beslutet behöver inte heller de som lovade att det skulle finnas pengar till en rondell i Höga och en fri passage vid Älvvallen i samband med vägbytet ställas tills svars för sina förhastade löften.

Moderaterna i Ljusdal

Kennet Hedman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel