Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu måste vi skärpa oss! Det är bara vårt beteende som kan stoppa pandemin

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi är fortfarande mitt uppe i den värsta kris vi hittills har upplevt i vårt samhälle. Vi kan inte tänka bort den här pandemin, skriver Sven-Åke Thoresen, ordförande i Hudiksvalls kommunfullmäktige.

Gävleborg är nu enligt mediauppgifter epicentrum för pandemin i Sverige. Hudiksvall har en oroande ökning av antalet smittade. Vi är många som är noga med distansering, är noggranna med handhygien och att hålla oss ifrån sociala sammanhang där många människor samlas. Det här gör vi med omtanke om och solidaritet med de som är skörast i vårt samhälle och med dem som nu så hårt arbetar inom sjukvården och omsorgen för att vårda och rädda liv. Det är en uppoffring för oss alla.

Vi vet nu att smittspridningen ökar hos grupper som inte är 70 plus. Vi ser dagligen reportage och artiklar om hur sjuka människor blir i denna pandemi. Antalet avlidna ökar också i vår region. Även om man är yngre så måste man inse att vill vi komma tillbaka till ett fungerande samhälle igen då måste vi alla skärpa oss och lyda Folkhälsomyndighetens riktlinjer och lyssna till vad smittskyddsläkaren säjer.

Vi är fortfarande mitt uppe i den värsta kris vi hittills har upplevt i vårt samhälle. Vi kan inte tänka bort den här pandemin, det är bara vårt beteende som kan få stopp på smittspridningen.

Sven-Åke Thoresen, ordförande i Hudiksvalls kommunfullmäktige.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel