Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu lämnar PostNord Bergsjö – Varför är det alltid de små kommunerna som ska förlora?

Åter igen får vi besked om att statlig verksamhet lämnar Nordanstig. Om hela Sverige ska leva så behövs det ändrade förhållningssätt och direktiv skall lokaliseras, skriver Stig Eng (C).

Ryktesvägen fick undertecknad kännedom om att PostNord kommer att lägga ner sin postsorteringsterminal i Bergsjö. Från kommunen så inbjöd vi områdeschef Håkan Wallin för att få närmare information. Han meddelade då att beslut redan var fattat att avveckla verksamheten i Bergsjö från den 1 juni 2020. De anställda kommer att erbjudas fortsatt arbete men med Hudiksvall som terminal och arbetsplats.

Jag känner en stor besvikelse att snart alla statliga verksamheter såsom Försäkringskassa, Arbetsförmedling och nu statligt ägda PostNord har lämnat Nordanstigs kommun.

Jag kan förstå PostNords anpassning i en konkurrensutsatt marknad att effektivisering är nödvändig i sin verksamhet, men varför är det de små kommunerna som skall förlora arbetsplatser och verksamhet.

Det behövs nu ändrade förhållningssätt och direktiv om hur statlig verksamhet skall lokaliseras om Hela Sverige skall leva.

Stig Eng, Centerpartiet i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel