Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu får det vara nog med personalcurlandet i Söderhamns kommun!

Tänk på vad det för för konsekvenser att vägra jobba delade turer var 14:e dag. Sparkraven går ut över brukare/boende i kommunen och det är för dem vi jobbar – oavsett när på dygnet, skriver signaturen Två som tröttnat.

Det är ingen som tvingar någon att jobba i vården. Man väljer det själv. Och då vet man att man ska jobba obekväma arbetstider dvs kväll, natt, jul, nyår och delade turer kan förekomma.

Tänk på vad det får för konsekvenser! Nu när vi måste spara nästan 25 miljoner i omsorgsnämnden tack vare att ni inte kan jobba en delad tur var 14:e dag . Sparkraven går ut över brukare/boende i kommunen och det är för dem vi jobbar – oavsett när på dygnet.

Man får ta sitt ansvar när man kliver in i vuxenlivet och med det anpassa sig till den verksamhet man jobbar i och dess tider. Det är inte vi som bestämmer arbetstiderna utan det är verksamheterna som utgår från individens behov när vi behöver vara verksamma.

Sitt inte sedan och gnäll när ni går miste om ett jävla julbord. Ni har själv sett till det!

Två som tröttnat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel