Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu är det väl nog –Nordanstigs kommun tycks blir lämnat åt sitt öde

 
Arbetsförmedlingens neddragningar i Hälsingland
Visa alla artiklar

Om även arbetsförmedlingen försvinner från vår lilla kommun så försvinner ytterligare en av de aktörer som ska verka som motorer i samhällsutvecklingen, skriver Yngve Nilsson. Är det polisen som försvinner nästa gång?

Först försvann bankkontoret från kommunen i en rasande fart till Sundsvall.

Sen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Gävleborg beslut om att lägga ner den enda offentligt drivna hälsocentralen i Nordanstigs kommun.

Och nu på torsdagen fick vi beskedet om att arbetsförmedlingens kontor i Nordanstigs kommun läggs ner.

Läs också artikeln: Arbetsförmedlingen vill stänga tre kontor i Hälsingland: "Att minska kontorsnätet är nödvändigt"

Nu vet vi ju vad som händer i bankvärlden. Swedbank misstänks ägna sig åt penningtvätt och grovt svindleri. De kloka män och kvinnor som en gång i tiden startade banken för stöd till småbrukare och småföretagare hade nog inte förväntat sig denna utveckling.

Hälso- och sjukvårdsnämnden fattar beslut utan någon som helst konsekvensanalys av hur en nedläggning av hälsocentralen drabbar anställda och patienter.

Moderaterna och Kristdemokraterna som skapade budgeten för 2019 tycks inte bry sig om att 4 500 anställda i arbetsförmedlingen mister sina arbeten. Att man dessutom lägger ner en viktig samhällsfunktion i kommunen tycks inte heller påverka partierna.

Är det polisen som nästa gång meddelar att man helt drar sig ur verksamheten i kommunen?

Mitt förtroende för de som fattat dessa beslut och de som deltagit i misstänkt olaglig verksamhet är på gränsen till obefintlig. Inom en snar framtid har all regional och statlig verksamhet försvunnit från Nordanstigs kommun. De olika aktörerna som skall verka som motorer i samhällsutvecklingen lämnar en liten landsortskommun åt sitt öde. Det är sorgligt.

Yngve Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel