Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Norge sämst på att bära framgångar med värdighet

Signaturen Betraktaren tycker att norska vinteridrottare uppför sig dåligt, i både med- och motgång.

Norska idrottare är överlägset sämst på att bära sina framgångar med värdighet, i alla fall om man ser till vintersporter som skidskytte och längdåkare. Nu senast i skidskytte-VM så hånade man Sverige och sa sig inte förstå "hur Sverige kunde fira ett silver" Då det var Norge som tog guld. Man raljerade över Sebastian Samuelssons firande av det svenska silvret med orden "att så skulle man aldrig gjort i Norge". I torsdags så stod en norsk kvinnlig åkare i längd-VM och gladde sig åt Linn Svahns misslyckande med orden "skönt att se" samtidigt som norskan inte själv lyckades, dåligt uppförande både i med- och motgång tydligen.

När Samuelsson åkte in i mål med en liten svensk flagga och sträckte armarna i skyn i glädje så var det fel i norska ögon. När Jonna Sundling vinner guld i sällsynt överlägsenhet så firar norskorna sitt silver i ett kramkalas med en glädje och det unnar jag dom. Samt ser med egen glädje att det går trots allt att fira ett silver ännu i Norge.

För glädjas åt egna framgångar utan att håna andras prestationer det är en grundtanke med all idrott och ibland behövs en påminnelse om detta till vårt grannland Norge. För hur stora framgångar man än får så tycks man inte helt bli fri från sitt storebrors syndrom gentemot Sverige. Till alla idrottsutövare vill jag säga var ödmjuk i egen framgång om du ska kunna vänta dig stöd i dina egna stunder av motgång, för dom stunderna kommer.

Betraktaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel