Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nordanstigs kommun tycks glömma invånarna norr om Gnarp

Nu vore det skönt att få ett svar från kommunen varför vi är en "vit fläck" på kommunens karta och inte tycks omfattas i programmet för miljöarbetet likväl som de närliggande orterna till Homotippen som har dubbla möjligheter att bedriva avfallsinsamling av alla slag, skriver insändaren.

Här bedrivs inget miljöarbete och i Årskogen finns ingen insamling ordnad för återvinning av glas, papper eller annat. Samt den miljöbil som kör runt i kommunen och samlar in miljöfarligt avfall kör till Gnarp som närmaste ort två gånger om året.

I fjol så kontaktade jag ansvarig på kommunen och undrade varför man stannade både i Jättendal och Bergsjö som ändå ligger närmast kommunens insamling för sådant gods på tippen. Man svarade då att när bilen kör sista turen snart för året "så hinner vi inte göra något nu, men vi ska se över stoppställena till nästa års insamling".

Någon förändring har inte gjorts med detta års turer. Årskogen-Ragvaldsnäsområdet har över sju kilometer enkel väg till Gnarp och räknar man in alla fast boende i området som ökar år från år och lägger till alla fritidshus i området så är det många som saknar kommunens miljöinsamlingar i närområdet.

Samtidig som andra orter med betydligt närmare till Homotippens insamling varken saknar insamling och återvinning av glas, batterier och papper m m samt också besöks av Miljöbilens turer för miljöfarligt avfall.

Jag kan försäkra er om att vi norr om Gnarp har lika stort behov av miljöarbetet som andra orter.

Nu vore det skönt att få ett svar från kommunen varför vi är en "vit fläck" på kommunens karta och inte tycks omfattas i programmet för miljöarbetet likväl som de närliggande orterna till Homotippen som har dubbla möjligheter att bedriva avfallsinsamling av alla slag.

Fast boende i Nordanstigs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel