Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ni som vill ha kul med era båtar och vattenskotrar – var hänsynsfulla

Allmän rätt att använda motorbåtar innebär inte att onödigt störande är tillåtet. Motorers ljuddämpare ska också vara effektiva för att inte utgöra miljöbrott, skriver insändaren.

Apropå körande av vattenskotrar för nära badstranden i Orbaden vädjar vi till både vattenskoter- och båtförare att visa hänsyn även vid körning vid Orsjöns utlopp och i Vallstasundet.

Att inte i onödan köra fram och tillbaka morgon, middag och kväll på denna sträcka eller köra runt i olika former av lek. Det är nöjen för utövaren som är mycket störande för oss som bor efter älven. Det går ibland inte att föra ett samtal på grund av ljudnivån från era motorer.

Hastigheten är dessutom ofta alldeles för hög och risken för olyckor är stor.

Ni som vill ha kul med era båtar och vattenskotrar, var hänsynsfulla och åk sakta norrut där Orsjön är större och stugorna få.

Allmän rätt att använda motorbåtar innebär inte att onödigt störande är tillåtet. Motorers ljuddämpare ska också vara effektiva för att inte utgöra miljöbrott. Båtförare riskerar annars att framtida begränsningar i rätten till båttrafik införs.

Fast- och sommarboende i Orbaden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel