Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ni som roar er med att sabotera i Hudiksvall – vilka är ni?

Vem är du, eller ni, som så hänsynslöst förstört det som andra jobbat med i flera dagar för att vi ska få njuta av det – och som vi alla, inklusive era föräldrar, får betala för med våra skattepengar nu när arbetet måste göras om.

Jag promenerar varje dag på Strandpromenaden i Hudiksvall. Då följer jag det arbete som pågår längs med vägen för att göra hela området fint. Ett flertal olika modeller av grävskopor och ett stort antal människor arbetar hela tiden på att försköna för oss som bor här och för alla som promenerar på den fina vägen.

Man har till exempel tagit hand om mycket blandad jord, tagit en skopa i taget, silat jorden, lagt ut den på stora områden och slätat ut den till fina mattor, bland annat på sluttningar, för att sedan kunna så.

Men … till min stora sorg har några personer, bara en dag efter, roat sig med att gå eller springa runt i de iordninggjorda områdena så att det är tätt med djupa gropar efter skorna, vilket gör det omöjligt att så, utan att först kratta ut och jämna till ytorna igen.

Vem är du, eller ni, som så hänsynslöst förstört det som andra jobbat med i flera dagar för att vi ska få njuta av det och som vi alla, inklusive era föräldrar, får betala för med våra skattepengar nu när arbetet måste göras om.

Om ni har fantasi till att förstöra tycker jag att ni ska försöka använda den till att glädja andra i stället. Till exempel kan ni gå till arbetarna, vars arbete ni saboterat, be om ursäkt och erbjuda er att återställa det ni förstört. Det skulle hedra er!

Är ni kanske samma personer som roat er med att klottra på olika fasader, till exempel den fantastiskt fina fasaden på Bankhuset, Teatern och båthuset?

Tänk om innan ni gör värre saker och förstör er framtid.

Besviken Hudiksvallsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel