Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När tänker majoriteten lyfta blicken och satsa på Forsa? "Det är en oslipad diamant"

Majoritetsstyret i Hudiksvalls kommun verkar inte inse vilken potential som finns i Forsa. Mycket har lovats, men inget har hänt, skriver centerpartisten Anton Stark.

Jag är född och uppvuxen i Forsa. För mig är Forsa en oslipad diamant bland Hudiksvalls kommundelar. En kommundel med en enorm potential, med bland annat fantastiska vyer, ett aktivt näringsliv, engagerade invånare och en skola som vi nu kämpar för att bevara. Kort och gott finns här en enorm potential som vi måste ta till vara på. Men detta verkar majoriteten i Hudiksvall inte inse.

Jag har tidigare kritiserat majoritetsstyret S, M och Mp i Hudiksvalls kommun för att vara handlingsfattiga. Något vi nu ser ytterligare bevis på.

Trots den enorma potentialen prioriteras Forsa bort gång på gång av de styrande politikerna. Ett tydligt exempel är busshållplatsen i Forsa centrum där man sedan tidigare lovat Forsaborna en medborgardialog och som nu efter två år verkar vara på gång. Dock ser det ut som att dialogen blir mer av en monolog eftersom majoriteten redan verkar ha bestämt sig för hur de vill göra. Tycka vad man vill om busshållplatsens placering men att inte lyssna in Forsaborna innan man bestämmer sig är enligt mig ett hårt slag mot den demokratiska processen samt den lokala demokratin.

På den senaste medborgardialogen lovade Socialdemokraterna som fortfarande sitter i majoritet, att även bostäder och trygghetsboende ska byggas i Forsa centrum. Något alla nog är överens om vore en bra satsning. Man sa då att det skulle stå inflyttningsklart 2021. Nu verkar det dock som att detta dragit ut på tiden och att inflyttningen nu sker tidigast under 2022. Jag hoppas att detta inte är ett tecken på ytterligare en satsning som kommer att skjutas på framtiden för att sedan rinna ut i sanden. Det vore inte första gången något sådant drabbar just Forsa.

Mycket har som sagt lovats men inget har hänt. Processer har säkert startats i kommunhuset men i Forsa har egentligen inget förändrats utan Forsa fortsätter att ”glömmas bort”. För mig är det självklart att det nu behövs en satsning i Forsa. Alltså inte bara tomma ord utan nu krävs det handlingskraft. Något som majoriteten hittills tyckts sakna. Jag hoppas att majoriteten kan se denna text som en väckarklocka och ta sig i kragen för att se till att de satsningar som utlovats också blir av.

Samt att de nu bjuder in till en ny medborgardialog precis som man tidigare lovat och att man där ser till att lyssnar på vad byborna säger innan man bestämmer sig. Invånarna i Forsa har väntat länge, nu måste majoriteten se till att vakna och ta till vara på den enorma potential som finns.

Anton Stark, ledamot i kommunstyrelsen (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel