Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När skräpet efter vägen inte syns längre – är det då borta?

Det ligger mycket skräp i dikena längs Bergsjövägen – men vems ansvar är det att ta bort det? undrar signaturen Lillan. Trafikverket svarar direkt.

Som pendlare längs Bergsjövägen har jag ända sedan snön försvann väntat och väntat på att allt skräp som ligger i dikena ska plockas bort. Efter att ha googlat lite har jag förstått att "vanligt" folk inte får utföra detta arbete eftersom det räknas som vägarbete och det krävs då utbildning för det. Men vems ansvar det är har jag inte lyckats ta reda på. Är det kommunen eller trafikverket? Eller kanske någon helt annan myndighet?

Finns det någon som kan svara på om och när skräpet kommer att plockas bort? Eller ska vi bara vänta på att gräset växer upp och döljer det och leva efter devisen att det som inte syns, finns inte.

Lillan

SVAR DIREKT: Plockning av skräp längs statliga vägar är Trafikverkets ansvar. Trafikverkets entreprenörer plockar skräp kontinuerligt vid inspektionerna av vägarna och vägområdena som utförs med jämna mellanrum.

Vid vissa vägsträckor sker även kampanjer med skräpplockning på våren eller försommaren genom föreningar under styrning av utbildade arbetsledare. Exakt när skräpet ska plockas bort längs sträckan Bergsjövägen Hudiksvall- Ilsbo kan jag i nuläget inte säga.

Cecilia Evansson, projektledaren, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel