Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När ska ni städa upp efter avverkningen runt Kyrksjön?

Det har gått ett år sedan pilträden togs ned runt Kyrksjön i Ljusdal. Men fortfarande ligger resterna av "föryngringen" kvar, skriver Jan Nilsson. Anders Berg på Ljusdals kommun skriver svar direkt.

Annons

"Kring Kyrksjön finns pilträd som skapar lummiga miljöer och karaktär åt stranden. Många av träden har fått svampangrepp och under hösten kommer därför ett antal större pilträd att tas ner längs Kyrksjöns norra strand. Nu är det dags att ta ner de äldre träden och släppa fram de yngre", skrev Ljusdals kommun på sin hemsida i september 2018.

Idag, drygt ett år senare, ligger fortfarande resterna kvar av denna ”föryngring” i form av avsågade grenar, delar av trädstammar och en allmän oreda. Träden planterades för cirka hundra år sedan av Ljusdals Hantverks- och Industriförening och har utgjort en karaktärsfull inramning av Kyrksjön.

När tänker de ansvariga på kommunens gata-parkavdelning ta hand om resterna efter avverkningen och se till att promenadstråket återfår lite av sin forna glans.

Jan Nilsson

SVAR DIREKT: Hej Jan, och tack för din synpunkt. Arbetet med att tillvarata resterna efter trädfällningen kommer utföras av kommunens arbetsmarknadsenhet när marken tjälat så att onödiga skador på gång- och cykelväg och intilliggande mark i möjligaste mån undviks.

Med vänlig hälsning

Anders Berg, gatu- och parkchef Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel