Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När politiker talar om "gatans parlament" så har det gått för långt!

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Märk väl, politiker, det är vi som avlönar er "där på huset" och inte tvärtom! skriver signaturen Hälsingestintan, som reagerat på Harald Noréus ordval i artikeln om eventuell folkomröstning angående genomfart i Ljusdal. Harald Noréus ger svar direkt att det var en medveten provokation.       

Annons

Angående eventuell omdragning av riksväg 84. Nog har det väl gått alldeles för långt då våra politiker uttalar sej i media att "de som valda politiker ska avgöra om den frågan" och inte "gatans parlament?!

Läs artikeln: Folkomröstningen i riksvägsfrågan får tummen ner: "Politiker ska fatta beslut – inte gatans parlament"

Det säjer väl en hel del om vad de "styrande" anser om oss fotfolk. Och ändå, är det just dom som ska följa folkets röst och lyssna på vad vi som bor här tycker och tänker. Märk väl - det är vi som avlönar er "där på huset" och inte tvärtom! Kanske dags att kliva ner från sina höga hästar nu.  

Hälsingestintan

Svar direkt: När jag i kommunstyrelsen talade om "gatans parlament" var det en medveten provokation från min sida. I kommunstyrelsen röstade alla partier, med undantag av Moderaterna och Ljusdalsbygden, mot att en folkomröstning skall göras.

Vårt ställningstagande grundas på att vi anser att det är av yttersta vikt att kommunens "viktigaste" gata måste ha kommunen som ägare för att i framtiden bestämma centralortens utveckling. Såväl handlarna och framför allt Moderaterna anser tydligen att detta ej är viktigt då man valt att ej bemöta våra farhågor.

Jag vill därför att en öppen debatt måste startas för att belysa de olika alternativens  risker och förtjänster.

För Liberalerna i Ljusdals kommun

Harald Noréus, gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel