Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När alla inte längre är välkomna i Ljusdals kommun

Både i Färila och Järvsö har nu regnbågsflaggor skändats, stulits och förstörts och det är oroväckande, skriver insändaren Henrik Estander.

Annons

Den 6 juli 2019 manifesterade nästan 1000 personer för allas lika rätt och värde i samband med Järvsö Pride. Idag läser vi artiklar i nyhetstidningar om personer som inte vill manifestera för allas lika rätt och värde.

Vi som bor och verkar i Ljusdals kommun, oavsett vilken del av kommunen, har valt denna plats av olika anledningar. För min del började allt med företagandet. När jag nu varit verksam som företagare i kommunen och varit initiativtagare till Järvsö Pride blir jag fundersam över de extremistiska handlingar som sker inom kommungränserna.

Både i Färila och Järvsö har nu regnbågsflaggor skändats, stulits och förstörts och det är oroväckande. Skadegörelsen är att likna vid hatbrott eftersom det bygger på fördomar, okunskap och ett avståndstagande från allas lika rätt och värde.

Jag skulle kunna spekulera i vad som får personer att inte stå upp för allas lika rätt och värde men jag väljer att inte göra det. Jag skulle däremot gärna vilja ha svar på några frågor av dessa handlingskraftiga men ack så extrema människor som inte vill se ett samhälle som grundar sig på de värderingar som Järvsö Pride står för.

Vad är det som gör att du/ni agerar på ett extremistiskt sätt och går från tanke till handling? Vad är det som får dig/er att inte vilja stå upp för allas lika rätt och värde? Vilket samhälle vill du/ni se?

Henrik Estander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel