Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mycket som brister i hanteringen av äldre

Signaturen Nära anhörig menar att det finns stora brister i vården av äldre.

Jag har två gamla och sköra människor i min närhet som lever i livets slutskede. De har levt sida vid sida i 70 år, men på grund av sjukdom måste den ena bo på korttidsboende i väntan på särskilt boende.

Även partnern är i stort behov av särskilt boende. (Demens, cancer, lungfibros, dålig syreupptagning, njursten, hjärtsvikt, depression med mera.)

I flera månader har de levt skilda åt i väntan på att det ska dyka upp någon plats, helst i samma hus så de kan ses ibland. Det är med stor hjärtesorg vi ser dem tyna bort i saknad av varandra.

Det finns så mycket som brister i hanteringen av de äldre. Handläggare som beslutar utan insikt i sjukdomsbilden och så vidare. Läkare som diagnostiserar helt olika beroende vem man träffar. Listan kan göras lång, finns mycket att förbättra inom äldreomsorgen.

Vi ska alla samma väg vandra så det borde ligga i allas intresse att göra något åt det. Varför inte samordna olika vårdinsatser, till exempel: blir någon inlagd på sjukhus på grund av sjukdom, passa då på att få denna person till röntgen, då det finns en tid planerad för röntgen, fast längre fram i tiden.

Det tar otroligt mycket tid och energi för anhöriga att behöva ringa och samordna detta själv. (För de som har anhöriga).

Och att det kostar samhället tid och pengar att förflytta patienter i tid och otid fram och tillbaka till sjukhus.

Hur mycket tjänade Bollnäs kommun på att avveckla Hamrelund?

Och när är planerna att ett nytt boende ska finnas för de äldre?

Nära anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel