Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Musik, barn och gemenskap – Centerpartiet i Ljusnans pastorat

Efter den långa och fruktansvärda pandemin vi förhoppningsvis är på väg ur längtar vi efter kyrkans körsång. Den vackra musiken och sköna sången ska fylla våra kyrkor under gudstjänster och konserter. Det är också ofta musiken som många gånger lockar människor till kyrkan såsom att den är en viktig mötesplats. Men i dag minskar engagemanget för kyrkokörerna och behovet av kyrkomusiker är stort. Centerpartiet vill prioritera musik, körer och evenemang i Guds hus. Vi vill även öppna upp kyrkorna för andra typer av händelser – för att få folk att mötas och komma närmare kyrkan.

Barnen är vår framtid. Så också för kyrkan. Det är därför viktigt att bedriva en aktiv barnverksamhet såsom också mot unga och konfirmation. Deras idéer ska få ta plats, och är kyrkans framtid. I vår utmanande tid med pandemin covid-19 har behovet av återhämtning och reflektion förstärkts. Svenska kyrkan är en naturlig plats för många att vända sig till för att sinne och själ ska både tömmas och fyllas för att stärkt kunna gå vidare.

Svenska kyrkan i Ljusnans pastorat och Centerpartiet har genom tiderna alltid stöttat de svaga och behövande. Kyrkans starka och fina sociala verksamhet genom diakoni är oerhört betydelsefullt för samhället. Den senaste tidens utmaning och prövning under covid-19-pandemin har ytterligare belyst samhällets svagheter och med vilken kraft Svenska kyrkan stöttar medborgarna. Vi värnar om kyrkans närvaro vid olyckor, kris och katastrofer, då kyrkan kan ge stöd och förmedla framtidstro.

För Centerpartiet är den diakonala verksamheten i kyrkan starkt prioriterad.

Anna-Karin Zachrisson, toppkandidat Centerpartiet Ljusnans pastorat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel