Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mobbing och utfrysningar –Vad är det för kommun vi lever i?

Artikel 46 av 49
Granskning av kulturenheten i Bollnäs
Visa alla artiklar

Är det inte i "tolfte timmen" dags att gå till botten med oegentligheter, mobbing, stress, diktaturstyre, utfrysning, omorganiseringar. Har inte Bollnäs kommun tappat tillräckligt med kompetenta medarbetare på grund av inkompetenta chefer, med ett stort behov av att härska eller kränka? undrar signaturen "Så här vill inte jag ha det i min kommun".

Hur länge skall den fruktansvärda arbetsmiljön inom kulturenheten i Bollnäs få fortgå?

Hur länge skall biträdande kommunchef sitta och säga att, han har fullt förtroende för kulturchefen?

Hur länge skall politiker sitta tyst och se en hel organisation raseras? Något som inte bara jag undrar, utan många i kommunen har funderingar om.

Är det inte i "tolfte timmen" dags att gå till botten med oegentligheter, mobbing, stress, diktaturstyre, utfrysning, omorganiseringar som ingen tror på (utom en, kanske), chefer som inte borde vara det av olika anledningar och att inte medarbetare ska behöva vara – livrädd för chefen. Ja, listan börjar bli lång! Har inte Bollnäs kommun tappat tillräckligt med kompetenta medarbetare på grund av inkompetenta chefer, med ett stort behov av att härska eller kränka? Det har ju stormat på flera ställen i kommunen, vad har gjorts åt det? Ja, inte rätt ifrån början alla fall. Frågan är väl om fler åtgärder borde gjorts, även där? De måste bli ett slut nu! De kan inte fortgå utan att ”riktiga” åtgärder sätts in. Det är dags att ta in en kompetent konsult som kan detta. För ett antal år sedan gjordes en sådan djupgående analys inom socialförvaltningen, som gav resultat!

Så var det dags igen! Mobbing i stadshuset fortsätter. Hur kan då tf kommunchef sitta och säga att – jag känner mig ganska nöjd med att ha fått igång processen och att det kommer att bli bra så småningom! När då? När kompetenta medarbetare och chefer slutat, eller? Någon utomstående måste ta tag i detta nu, och helst igår! Någon som är kompetent, för arbetsuppgiften!

Så här vill inte jag ha det i min kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel