Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Missnöje med köer på Hagmyrens midsommarspel: "ATG kommer förlora många spelare på detta spektakel"

Köerna till inlämningsluckorna blev långa på midsommaraftonen. Alla hann inte ens lämnat in sitt spel. Varför hade inte Hagmyren och ATG fler luckor för inlämning denna dag? undrar signaturen Travtoken. Mattias Frick, Arena Hagmyren svarar direkt.

Annons

Jag besökte, som av tradition, Hagmyrens travbana på midsommarafton. Tack vare registrering med id-handling för varje spel så blev köerna för långa, så en majoritet hann ju inte med att lämna in sitt spel. Och det hördes bland folket.

ATG själva vill att vi som gillar trav ska spela på våra mobiler. Den tjänsten har inte alla, och vill heller inte ha den. Nu var endast två inlämningsluckor öppna. Speakern fick gå ut till publiken med informationen att det inte var de som satt vid luckorna som bar ansvaret. Vems fel var det då?

ATG kommer att förlora många besökare, spelare på detta spektakel. Missnöjet var som sagt stort. Tar man bort en service som förr fungerade, måste man ha mer än två inlämningsluckor. I dagens Sverige ska alla svenskar kartläggas vilka vanor vi har. När ska svensken sätta ner foten? Eller ser ni inte vad det är som händer? Önskar gärna svar från någon som vet hur det nya bättre alltid blir sämre.

Travtoken

SVAR DIREKT: Till att börja med är jag glad att du liksom mer än 5 000 andra besökare kom till oss för att fira midsommar. Det vi alla, som på ett eller annat sätt arbetar för Hagmyren vill, är att ha nöjda besökare, stora som små.

Jag håller fullständigt med dig om att en registrering av varje spel som görs är både tidskrävande och irriterande men det är den lagstiftningen vi har att rätta oss efter.

Det går efter årsskiftet inte att lägga ett spel på ATG utan att legitimera sig. ATG försökte in i det sista med att få en dispens från registrering av banspelet, dvs det spel som sker i totoluckorna ute på travbanorna.

Det stora problemet som ATG brottas med är att det inte finns tillräckligt många maskiner som klarar av den nya registreringen.

På Hagmyren t ex fanns det sju stycken i fredags. Två stycken i totohallen som du skriver, en i anslutning till restaurangen samt fyra på grönområdet. Det var alldeles för lite, något som vi påpekade för ATG långt innan midsommar.

Vi ber om ursäkt för den bristfälliga informationen i fredags.

Mattias Frick, Arena Hagmyren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons