Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Minska trängseln – inför egna bussar för skolbarn

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Något måste göras för att minska trängseln i kollektivtrafiken. I dessa coronatider vore det väl bra om man hade speciella skolbussar som enbart skjutsar skolbarn, inga andra resenärer, tycker signaturen Förälder som bryr sig om.

Jag har alltid tyckt de borde finnas skolbussar som enbart skjutsar skolbarn, inga andra resenärer. I dessa coronatider och i framtiden vore väl det bra om det kan införas i varje kommun?

I andra länder finns till exempel gula mindre bussar gjorda för skolbarn på mindre orter. Och större eller flera bussar som passar på större orter. Då borde väl trängseln i kollektivtrafiken minska?

Jag bor i Nordanstigs kommun. Så vad sägs, ni som bestämmer i min kommun; vill ni vara de första i Sverige som inför gula fina skolbussar som tryggt skjutsar våra barn till och från skolan? Det ger dessutom flera arbetstillfällen för alla glada busschaufförer. Om inte så kan väl ett annat förslag vara att några av X-trafiks bussar kan köra enbart skolbarn vissa tider (anpassat till skolornas tider) och övriga tider skjutsa andra resenärer?

Jag tycker i alla fall att något bör ändras och göras för att minska trängsel mm. Som det är nu så har barnen bara max fem minuter på sig att hinna med bussen hem från skolan och om det fanns särskilda skolbussar så kunde ju den tiden förlängas så ingen behöver  känna stress för att missa bussen.

Förälder som bryr sig om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel