Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Minnet tycks vara kort i kommunhuset

Artikel 55 av 58
Skolutredningen i Ljusdals kommun
Visa alla artiklar

Något är det som inte fungerar i kommunhuset i Ljusdal, skriver Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens parti.

Att minnet kan vara kort inom den politiska världen är inte någon direkt nyhet, men det som utspelar sig just nu i Ljusdals kommun är extraordinärt även ur detta perspektiv.

Först har vi Utbildningsnämndens ordförande som i fullmäktige i december år 2019, för lite drygt ett halvår sedan, anförde att det var nödvändigt att lägga ner Hybo skola för att öka personaltätheten på övriga skolor, och nu tar man bort 100 tjänster på just dessa skolor.

Sedan har vi vice ordförande i samma nämnd som på sin egen politiska blogg kallad ”Kommunhuset” den 20 december 2019 skrev såhär: ”Jag har svårt att se hur vi ska dra ner personalstyrka med ca 90 personer. Självklart ska man vid pensionsavgångar se över om en viss funktion fortfarande behövs och det är redan beslutat att vi ska göra så i kommunen. Man kan också titta på hela områden eller en hel yrkesgrupp ur ett vitt perspektiv. Men 90 st? Nej.”

Ja, något är det som inte fungerar i kommunhuset. Minnet verkar vara ett sådant område.

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel