Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mina tårar av stolthet blev till tårar av ilska på sjukhusparkeringen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi har så många människor som sätter andra framför sig själva. Sjukvårdspersonalen gör ett ofantligt stort, viktigt och bra jobb trots att de är gravt underbetalda. Att några av dessa då får avsluta dagen med att komma ut och se en parkeringsbot på 500 kronor på rutan – hur tänker parkeringsföretaget? undrar signaturen Tacksam.

Jag gick genom parkeringen utanför Hudiksvalls sjukhus idag och kunde inte låta bli att ägna en tanke åt alla som arbetar inom vården på olika sätt. Man ser alla bilar parkerade med personalparkeringstillstånd i framrutan och känner en medmänsklig stolthet över att vi har så bra sjukvård i vårt land.

Vi har så många människor som sätter andra framför sig själva. Människor som går till arbetet med en pliktkänsla som väger tyngre än lönekuvertet de får varje månad. De gör ett ofantligt stort, viktigt och bra jobb trots att de är gravt underbetalda.

Den medmänskliga stoltheten man fylls av rör en nästan till tårar. Man vill, pandemi till trots, krama om varenda en som arbetar inom vården.

Tyvärr delas inte denna medmänskliga stolthet med det företag som tillhandahåller och övervakar parkeringen utanför sjukhuset. Stoltheten byts snabbt till en illamående, äcklande känsla när jag ser att några bilar har en parkeringsbot fladdrande i sommarbrisen under en vindrutetorkare. Det var bilar som hade personalparkeringstillstånd, men som i all hast, stress eller på grund av någon annan anledning, parkerat utanför det område deras tillstånd täcker.

Inte nog med att vårdpersonal arbetar under redan ansträngda förhållanden, låga löner, stressiga dagar, i miljöer som är allt annat än säkra. De ska även få avsluta dagen med att betala 500 kronor för en felparkerad bil. Tårar av stolthet byts snabbt ut till tårar av ilska. Usch!

Tacksam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel