Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mer skatt på plastpåsar löser inte de verkliga miljöproblemen

Om man ska få ner användningen av plast måste man gå till tillverkningsindustrin och kräva snabba förändringar till miljövänliga alternativ för att kunna återvinna. Och inte lägga skatt på miljövänliga plastkassar som många affärskedjor tillhandahåller i dag, skriver signaturen Konsument.

Det verkar som att politikerna inte har sett det verkliga miljöproblemet med all förpackningsplast som slängs. För det mesta är allt som säljs i våra butiker inplastat med flera lager som bara kan användas en gång och sen ska gå till en återvinning som inte kan sortera allt utan plasten skickas till förbränning. Mycket av de små plastdetaljerna hamnar aldrig i någon form av återvinning utan i naturen och vattendrag. Men de verkar man inte bry sig om. Man blir aldrig förvånad över politiska beslut.

Men vad det gäller att höja skatten för oss konsumenter på alla sorters plastkassar, som vi använder flera gånger innan den blir soppåse, det är enklast. Om man ska få ner användningen av plast måste man gå till tillverkningsindustrin och kräva snabba förändringar till miljövänliga alternativ för att kunna återvinna. Och inte lägga skatt på miljövänliga plastkassar som många affärskedjor tillhandahåller i dag. Faktum är att den kassen vi använder flera gånger har minst miljöpåverkan. Men så tänker tydligen inte beslutsfattarna.

Konsument

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel