Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Märkliga prioriteringar i Bollnäs kommun

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Varför satsa stora pengar på den utdöende sporten bandy? undrar Göte Bengtsson. Samtidigt stänger kommunen ett väl fungerande äldreboende, och sänker bidraget till skolan.

I Bollnäs kommun är ekonomin ansträngd då är det viktigt man prioriterar kärnverksamheten skola vård och omsorg. Men vad gör man? Jo, man stänger ett väl fungerande äldreboende, fast man vet att det kommer att behövas fler äldreboenden de närmaste tio åren.

Vi har en skola som ligger på plats 281 av 290 kommuner. Vad gör man jo man sänker bidragen till skolan.

Sedan har vi en idrottsförening som sysslar med den utdöende sporten bandy. Då skall vi lägga ut mellan 7 och 10 miljoner om året under 25 år, totalt minst 200 miljoner.

Om man skall bygga detta "gökbo" varför inte göra det i egen regi? Då äger man byggnaden och kan disponera den som man vill. Man skulle kanske göra ett museum som visar upp för kommande generationer hur stor bandyn var på Snoddas tid.

Göte Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel