Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Många av oss elever trivs på MTH-skolan och är besvikna på Skolinspektionen

 
Kritik mot MTH-skolan i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Efter att ha pratat med Skolinspektionen och försökt få svar på våra frågor besvarade de oss att vi kommer få byta skola och allt kommer bli bra. Men har de varit ungdom i dagens samhälle? undrar Soline Andersson Semper, åk 8 MTH utbildning.

Annons

Vi är mycket besvikna på Skolinspektionens beslut att stänga ned MTH-utbildning. Det är väldigt orättvist när vi väl hittat en skola där vi är trygga och känner oss välkomna.

Efter att ha pratat med Skolinspektionen och försökt få svar på våra frågor besvarade de oss att vi kommer få byta skola och allt kommer bli bra. Men har de varit ungdom i dagens samhälle? Nej, de vet inte hur det är att byta skola och försöka passa in där man inte känner sig säker medan man måste anpassa sig efter andra villkor samt prestera.

Vi frågade även Skolinspektionen hur länge dom tänkt och vetat att de ska stänga ned MTH-utbildning. Till svar fick vi att de länge vetat det, ända sedan sommaren. Men varför har de då valt att stänga den nu? Mitt i ett läsår. Tänker de inte på oss elever och på våra resultat, speciellt niorna som ska få sitt slutbetyg?

De säger att det är bäst för elevernas utbildning men flera elever i årskurs åtta har höjt sin kunskapsnivå på grund av MTH och de positiva lärarna. Om vi kollar framåt några år tror jag inte att alla elever sitter med penna och papper i en bänk framför en lärare. Snarare datorer och teknik i bekvämare lokaler. På MTH har vi tillgång till egna datorer och annan teknologi. Vi ligger längre fram i utvecklingen och det kan inte vara så dåligt för oss elever. Det är en sådan speciell skola, så vi elever känner oss speciella och hörda.

Vissa elever blev intervjuade när två kvinnor från Skolinspektionen kom till MTH i höst. Ungdomarnas upplevelse var att de försökte få fram det värsta från skolan och de lyssnade inte på elevernas positiva åsikter. Skolinspektionen frågade aldrig om vårdnadshavarnas tillstånd innan de tog in eleverna, vilket resulterade i upprörda föräldrar.

Vi trivs på MTH och vi vill fortsätta att drivas framåt.

Soline Andersson Semper, åk 8 MTH utbildning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel