Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Man blir ju mörkrädd av att höra om Bollnäs förskolechefer

Vad syftet är med att förbjuda besök vid Svenska kyrkans julkrubba är höljt i dunkel, skriver Stefan Palmkvist.

Annons

Man blir ju mer än mörkrädd när Bollnäs kommuns kommunala förskolechefer förbjuder personalen att besöka Svenska Kyrkans julkrubba. Vad syftet är med detta förbud är än mer höljt i dunkel.

Är förskolecheferna rädda för att fyra-femåringarna skulle som genom ett trollslag omfamna den kristna tron och genomgå en omvälvande frälsning mitt framför Jesusbarnet i krubban?

Har inte Bollnäs kommuns kommunala förskolechefer viktigare saker att använda don dyrbara arbetstid till?

Ska inte förskolan berätta för barnen om vårt kulturarv? Är inte kyrkan i Bollnäs stadens äldsta byggnad? Bygger inte hela Sveriges lagar på att arv från den judeo-kristna traditionen?

Att tro att man skyddar barn från kristendom genom att förvägra dem ett julspel i kyrkan är ett hån. Inte mot Svenska kyrkan, utan mot förskolebarnen.

Dessutom ägnar sig förskolan åt mycket tro. Jag vet inte hur starkt fäste den sektliknande Reggio Emilia-inspirerade pedagogiken fått i Bollnäs kommun, men att tillämpa den på barnen är långt mycket värre än att låta barnen se ett julspel i Bollnäs kommuns äldsta byggnad.

Stefan Palmkvist, leg. förskollärare

Läs fler insändare om beslutet:

Ge våra barn i förskolan en bra grund att stå på – låt barnen få komma till kyrkan i adventstid!

Det handlar om barnens rätt – inte om Svenska kyrkans rätt att sprida sin kunskap

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel