Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Luktar det illa i trappuppgången så får man visst ingen tidning

Flera gånger den senaste tiden har prenumeranter på Åsbäcksgatan i Söderhamn inte fått sin tidning i brevinkastet. Tidningarna har legat vid ytterporten. Anledningen sägs vara en "obehaglig lukt i trapphuset", vilket Rolf Orre ställer sig frågande till. Tidningstjänst AB och Faxeholmen AB skriver varsitt svar direkt.

Under några dagar den senaste tiden har prenumeranter på Åsbäcksgatan 38B inte fått Söderhamns-Kuriren levererad i sina respektive brevinkastet. Det har visat sig att tidningsbudet lämnat tidningen vid ytterporten.

Till saken hör att vissa prenumeranter, på grund av hög ålder, med allt vad det innebär, inte har möjlighet att själv ta sig ner till ytterporten för att hämta den.

Idag lördag 31 augusti hände det igen. Vid samtal med tidningens kundtjänst för utebliven tidning fick jag en förklaring som gränsar till det otroliga: Tidningsbudet kände en obehaglig lukt i trapphuset och kunde därför inte leverera tidningarna på ett korrekt sätt.

Nu vet inte jag vad det var för speciell lukt idag lördag, men jag vet att det sedan flera år finns en avloppslukt i detta trapphus. Men att den skulle vara så stark att det inte går att gå in och korrekt leverera tidningar, det är något som jag ställer mig högst tvivlande till. Både hyresvärden Faxeholmen och Kurirens tidningsbud borde verkligen skärpa sig.

Rolf Orre

SVAR DIREKT:

Enligt uppgift från distributören så var det en stank i trappuppgången som gjorde att tidningarna lades innanför porten. Stanken har nu försvunnit och tidningarna delas nu i respektive brevinkast.

Mats Hagelin Distributionschef Tidningstjänst AB

Vi kan naturligtvis bara beklaga att tidningen inte har delats ut till våra hyresgäster och förutsätter att en lösning kommer att komma till stånd.

Lukt kan förekomma i trapphus där många familjer delar samma ingång. Självklart uppmanar vi våra hyresgäster att via vår felanmälan påtala för oss om lukt blir påträngande och långvarig så att detta kan åtgärdas.

Om tidningsbudet i det här fallet upplever så stora problem att tidningen inte kan delas ut i sedvanlig ordning så bör kontakt även här tas med vår felanmälan för vidare dialog kring möjliga åtgärder.

Anette Nord, marknadschef Faxeholmen AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel