Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ljusdals kommun – dags att tänka om

Ni prioriterar bort barnen i och med detta beslut. Ni prioriterar bort vår framtid. Detta resulterar i trasiga barn vilket leder till trasiga vuxna, skriver signaturen Förbannad förälder.

Inser ni hur mycket ni rör om i en redan sårbar situation? Inser ni vilka konsekvenser det kommer att få? Jag pratar såklart om skolan och situationen där helt plötsligt viktig personal slits bort.

Hur många elever mår nu dåligt inför hösten och framtiden? Hur mycket värdefull personal blir arbetslösa med vetskap om att barn far illa? Hur mycket kvarvarande och redan överbelastad personal ska nu orka ännu mer?

Personalen går på knäna redan som det är nu, inbilla er inte att de kommer klara ännu mer utan att det leder till att sjukskrivningarna ökar och hälsan far illa. Vem ska ni ropa på då när det inte finns någon med ork kvar?

Ni förstår inte hur lång tid det tar för en personal att bygga upp en relation med ett extra känsligt barn. Ni förstår inte hur mycket ni förstör när ni river upp det här utan att ha en tanke på hur framtiden kommer att bli för dessa barn.

Vem ska nu se den enskilde som blir mobbad på rasten eller behöver stöd i det sociala, eleven i behov av extra struktur eller tydligare förklaring av uppgiften som ska utföras, som inte klarar att arbeta med tjugo andra elever i samma rum?

Den som behöver en extra hjälpande hand och någon som ser just dem i det svåra, vem ska hinna med det när inte tillräckligt med personal finns där?

Jag är förälder till några av många barn ni planerar att rasera skolgången för. Barn i behov av extra stöd. Barn som redan nu har en knagglig skolgång men som lyckas ta sig fram med hjälp av sina stöttepelare som finns där som den trygghet och det stöd de behöver.

Jag skulle vilja veta hur ni tänkt er att dessa barn helt plötsligt, utan att deras problematik minskat, ska klara det helt själva. De kommer att slängas in i en skolvärld där möjligheten att lyckas slits bort för dem. Där de inte har möjlighet att få det stöd de behöver och enligt lag har rätt till.

Ni prioriterar bort barnen i och med detta beslut. Ni prioriterar bort vår framtid. Detta resulterar i trasiga barn vilket leder till trasiga vuxna. Vad tror ni dessa trasiga vuxna kommer att kosta samhället? Är det inte bättre att satsa pengar och energi på barnen nu för att få se dem lyckas i framtiden?

Ni visar tydligt genom detta beslut var ni står i denna fråga. Om ni tar detta beslut i tron om att det sker utan stora konsekvenser så vet jag inte vilket värld ni lever i.

Personal, elever, föräldrar kommer att få ta de första konsekvenserna för detta – men det kommer även ni att få göra på lång sikt, var så säkra.

Förbannad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel