Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ljudet av tystnad i Los

Jag ligger vaken om nätterna och undrar vad vi kan göra. Knappt hann sommarlovet börja innan vi fick informationen om att kommunen i sin iver växlat upp i Operation Shutdown Los, skriver Ellinor Karlsson.

Drygt ett år har gått sedan vi valde att flytta till Los. Först var vi fyra, sen blev vi fem. Tre förväntansfulla barn redo att möta livet på den ort jag alltid brunnit för. I min iver över att få leva där jag vill skickade jag innan flytten en skrivelse till utbildningsnämnden i egenskap av mamma och blivande invånare i kommunen. Skulle barnen få pendla till Färila? Vem kunde svara på de frågor som aldrig besvarats? Tystnad.

Fortfarande ivrig gick jag med i byarådet. Vi fick besök av kommunalrådet och pratade intraprenad som en tänkbar lösning för att rädda Furugårdens kök och för att få behålla jobben på orten. Han skulle prata med berörda chefer och återkomma. Till mig. Tystnad.

Fortfarande ivrig samlade vi till stormöte för att inhämta synpunkter, frågor och tankar kring skolstrukturen. Offrade två nätters sömn för att sammanställda allt i en skrivelse. En skrivelse som med vändande post utlovades svar. T.y.s.t.n.a.d.

Jag klev av byarådet. Övervägde flytt.

Knappt hann sommarlovet börja innan vi fick informationen om att kommunen i sin iver växlat upp i Operation Shutdown Los. Med berörda lärare på semester återkallas löften om verksamhetsanpassningar och ändamålsenlighet. Arkitekten som lyssnat och försökt hjälpa byts ut och pengarna är slut. ALLA barn som existerar och någonsin kommer existera i vår by och i skolans upptagningsområde ska in i en och samma byggnad.

Två sömnlösa nätter blev till fler. Jag ligger vaken om nätterna och undrar vad vi kan göra.

Men hur gör man sig hörd när ingen vill lyssna?

Ellinor Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel