Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lever ni som ni lär, utbildningsförvaltningen?

Ljusdals styrande politiker talar om vikten av lärartäthet, skriver Fredrik Röjd. Samtidigt har skoväsendet i Ljusdals kommun aldrig haft så många olika chefer som nu. Och nu tillsätter man två chefer till.

Annons

Det är med viss förvåning jag följer den skolpolitiska debatten i Ljusdals kommun. Jag tänker då främst på diskussionen kring Hybo skola samt omorganisationen på Los skola. De som ivrar för att till varje pris lägga ned våra småskolor anför argument om ökad lärartäthet och fler legitimerade lärare. Hur kommunen ska kunna locka till sig fler legitimerade lärare genom att skapa större klasser, vilket rimligen blir resultatet av en centralisering, övergår åtminstone mitt förstånd. Det är inte rimligt att tro att det här går ihop.

Sedan undrar jag också om man från utbildningsförvaltningens sida verkligen lever som man lär? Onsdagen den 10 april informerade kommunen de fackliga organisationerna inom skolans värld att man avser att tillsätta en ny biträdande rektorstjänst på Stenhamreskolan, samt en ny biträdande rektorstjänst på Järvsö skola (f.d Öjeskolan). Dessa nya tjänster skall finansieras inom befintlig budget, vilket innebär att det blir mindre pengar till löner och läromedel ute i verksamheten. Det här medför högst troligt minskade lärarresurser per elev. I det här fallet pratar de styrande politikerna alls inte om vikten av hög lärartäthet, utan man gör snarare tvärt om.

Aldrig någonsin har skolväsendet i Ljusdals kommun haft så många olika chefer som idag. Vi i Ljusdalsbygdens parti vill minska antalet chefer samt chefsnivåer för att istället satsa pengar på verksamheten. Här finns det pengar att spara. Att lägga ned skolor ger sällan någon besparing alls.

 

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons