Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Laxen är försvunnen ur konstverket – men bryr sig någon på kommunen?

Det verkar vara dåligt med lax i Hornån? tycker signaturen "Konst är själ och hjärta". Finns det inte någon på Hudiksvalls kommun som är ansvarig för underhållet av dessa konstverk som kommunens skattebetalare finansierat?

Det finns olika åsikter om konstverket på rondellen vid södra infarten till Hudiksvall. Men – varför har inte kommunen upptäckt, undersökt, åtgärdat eller skickat ut en efterlysning över den stora laxen som försvunnit under sensommaren? Är den stulen? Förstörd? Eller har laxen kanske rent av rostat av och ramlat ner i ”röret”?

Detta berör ju kommunens invånare och våra skattepengar som bl a går till olika konstverk.

Det måste finnas en ansvarig för stadens konstverk och underhåll av dessa inom kommunen. Dessutom är det från kommunens sida oerhört nonchalant mot konstnären Diana Andersson som naturligtvis vill se sitt konstverk helt och vårdat.

Om det nu inte finns resurser, då kanske det är lika bra att ta bort konstverket och lägga dit en underhållsfri konstgräsmatta istället (ironi)

Konst är själ och hjärta

Fotnot: Insändarredaktionen har försökt komma i kontakt med någon ansvarig på Hudiksvalls kommun för underhåll av konstverket i rondellen. Vi har inte lyckats.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel