Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt oss tänka positivt under jubileumsåret – Söderhamn har vaknat!

Artikel 12 av 14
Söderhamn 400 år
Visa alla artiklar

Just nu pågår flera byggen i Söderhamn och det finns personer och företag som satsar och tror på staden. Flera positiva förändringar är på gång, skriver signaturen Leif.

Annons

Efter många år av tillbakagång, minskande befolkning och rivning av bostäder har det vänt! Det finns personer och företag som tror på Söderhamn och vågar satsa där.

Just nu pågår flera byggen: Faxeholmen uppför två nya bostadshus på Kungsgatan, Hotell Linblomman är under förvandling till bostäder, Västra skolan har fått annexet ombyggt till två lägenheter och i stora huset blir det flera lägenheter som räknas bli klara i höst. Östra skolan får troligen behålla skolhuset, som ska byggas om. På skolgården skall uppföras två eller tre ny hus med bostäder, där det första huset troligen blir ett efterlängtat trygghetsboende. 

På E-center byggs nu en stor byggnad dit Rusta kommer att flytta en ny butik i vinter, längs södra tvärleden bygger Beijer Bygg ett stort byggvaruhus och vid resecentrum planeras för flyttning av parkeringarna för att bereda plats för Willys nybygge längs infarten mot centrum. Sammanlagt innebär detta att det tillkommer många nya bostäder som i sin tur skapar flyttkedjor där några äldre flyttar från sina villor till ett bekvämare boende i hyrd lägenhet, där ungdomar kan flytta hemifrån till sitt första egna boende och några pendlare kanske väljer att flytta till Söderhamn för gott.

Låt oss tänka positivt under jubileumsåret: Vår stad fyller 400 år, låt oss fira det med att skapa en positiv bild av vår vackra stad och se de förändringar som är på gång.

Leif

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel