Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt Ljusdals centrum bli till mötesplats för människor – handla kan man göra i Hudiksvall och Bollnäs

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Välkommen att handla i Bollnäs och Hudiksvall där det finns stora generösa parkeringar, skriver Nisse Furuskog. Gör om Ljusdals centrum till en lång härlig gågata utan avgaser och buller.

Klart som tusan att man skall leda om trafiken i Ljusdals centrum. En klok och miljövänlig flytt av trafik, buller och avgaser. Det blir fint med en lång gågatan med uteserveringar. När man är klar med den manövern så leder man om trafiken även  i Järvsö och Färila. Jag tror bestämt att man även där vill ha en lång härlig gågata med en massa uteserveringar. Ingen trafik, avgaser, buller.

Läs också insändaren: Ta bort trafik och avgaser från Ljusdals centrum – gör istället en gågata med trevliga uteserveringar

När man vill handla så finns ju handelsområden både i Bollnäs och Hudiksvall. Lätt att nå, stora generösa parkeringar. Vill man göra det ännu enklare för sig så handla via nätet. Dessa gågator blir till en stor härlig mötesplats. Där kan man äta, fika, promenera, umgås. Ung som gammal.

Det är lysande. Och givetvis så är det alla dessa lokala politiker som skall handha detta med flytt av vägar, centrumplaner etcetera. Det blir bäst för oss alla. Det gäller att ta sig in i framtiden, släppa taget om det gamla. Våga ta steget. Välkommen in i framtiden.

 

Nisse Furuskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel